Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Για τη διαφθορά ενημέρωσε τον Παπούλια ο Ρακιντζής


Τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του για τη διαφθορά παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντάς τον... για τον για την παρούσα κατάσταση.

Ο γενικός επιθεωρητής ανέφερε ότι έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών, που -εκτός από την προφανή αρνητική ανάγνωση- δείχνει τουλάχιστον ότι η προθυμία για καταγγελία είναι μεγαλύτερη.

Ο Κ.Παπούλιας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης τον γενικό επιθεωρητή εκφράζοντας το ενδιαφέρον του να ακούσει τις ετήσιες διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή για την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Λ.Ρακιντζής μίλησε για καλά και κακά νέα: Παρουσία των δημοσιογράφων προέβαλε ως θετικό το γεγονός ότι οι πολίτες καταγγέλουν τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Φαίνεται ότι η διαφθορά αποκαλύπτεται. Έχουν δεκαπλασιαστεί οι καταγγελίες των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται οι πολίτες και καταγγέλλουν. Είναι πολύ θετικό αυτό», είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ανάλογη ήταν κι η εκτίμηση του κ. Παπούλια.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, ο οποίος του παράδωσε την ετήσια 'Εκθεσή του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Διαμαντούρος ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ότι αποχωρεί από την θέση του ύστερα από δέκα χρόνια, γιατί επιθυμεί να λειτουργήσει και πάλι ως ενεργός πολίτης και να σχοληθεί με τα ερευνητικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...