Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Προς διάσπαση οι Οικολόγοι Πράσινοι -Ο Νάνος Βαλαωρίτης επικεφαλής σε νέα τάση του κόμματος

Κοντά στη διάσπαση φαίνεται προς βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά την ίδρυση εσωτερικής τάσης μέσα στο κόμμα με το όνομα «Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας- Αμεση Δημοκρατία» με ιδρυτικά στελέχη τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη και την Ιωάννα Κοντούλη μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την διακήρυξη του, το «Δίκτυο» θέτει ως βασικό διακύβευμα της συγκυρίας «τη σαφή τοποθέτηση του ρεύματος της οικολογίας ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία ασκείται πανευρωπαϊκά, με τα πράσινα κόμματα να παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή με διαχειριστικό τρόπο, όπως επισημαίνουν, ενόψει μάλιστα το επικείμενου συνεδρίου του κόμματος, στις αρχές Ιουλίου».

Την ιδρυτική διακήρυξη της νέας τάσης, την υπογράφουν αρκετά από τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το Πανελλαδικό Συμβούλιο καταγγέλλοντας των ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκο Χρυσόγελο και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, πως δέχθηκαν 184 μέλη της ΠΑΣΠ στις τάξεις των Οικολόγων Πράσινων, παραβλέποντας όλες τις διαδικασίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν, πως αν και το «Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας» επισημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει «κόμμα μέσα στο κόμμα», η διάσπαση στους Οικολόγους Πράσινους έχει φθάσει σε οριακό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...