Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Tι γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα κόμματα των Αλαβάνου και Κατσανέβα

Ως «εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα» παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τα κόμματα των Αλέκου Αλαβάνου και Θεόδωρου Κατσανέβα, τα οποία, όπως τονίζει το δημοσίευμα, τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο συντάκτης που αποκαλεί τον Αλέκο Αλαβάνο πνευματικό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει ότι το Σχέδιο Β' μπορεί να εμφανίζεται πιο μετριοπαθές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι πιο ριζοσπαστικό. «Το Σχέδιο Β' δηλώνει πως όποιος τάσσεται κατά της πολιτικής λιτότητας θα πρέπει να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», επισημαίνεται.

Σχετικά με το κόμμα του Θεόδωρου Κατσανέβα, η γερμανική εφημερίδα ή FAZ αναφέρει τις δηλώσεις του σχετικά με τις ελλείψεις που θα σημειώνονταν στην αγορά εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και τονίζει: «Ακόμα και η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ή η Αιθιοπία έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά παρόλα αυτά κάνουν εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γιατί δεν θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα; Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα εισήγαγε πετρέλαιο και πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη. Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά ίσως ο Κατσανέβας να έπρεπε να επεξεργαστεί λίγο περισσότερο τα επιχειρήματά του. Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή».Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...