Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας: Τεράστιο σκάνδαλο με σφραγίδα Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου η σύμβαση του 2010 στο Σκαραμαγκά


Για «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, υπογραμμίζοντας και διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «η σύμβαση του 2010, που έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «ο Έλληνας φορολογούμενος έχει δώσει 2,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα. Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης, ο κ. Σάφα, κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο» και είπε, ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν στον Σκαραμαγκά.

Το ελληνικό Δημόσιο, τόνισε ο κ. Τσίπρας, οφείλει άμεσα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Αμπου Ντάμπι Μαρ του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...