Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: «Κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση»

Την πεποίθησή του ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, σημειώνοντας πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «με ψυχραιμία» το θέμα, στο πλαίσιο του Συντάγματος.

«Ποτέ δεν εξέλαβα στα σοβαρά τα σενάρια των παραιτήσεων», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση».

«Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς», τόνισε ο κ Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι δυσβάσταχτες για τις ελληνικές οικογένειες, αλλά όπως είπε, όταν έχουμε θέματα δημοκρατίας δεν συγχωρείται καμία έκπτωση και καμία ολιγωρία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας «τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό», αλλά, όπως ανέφερε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση.

Υπογράμμισε τέλος ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...