Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Προσφυγή στις κάλπες ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η απάντηση στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής, είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο λαός να δώσει μία διπλή απάντηση στο φασισμό και στην πολιτική εξαθλίωσης, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο λαός ζητά να μπει τώρα ένα τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής και, υπό το πρίσμα αυτό, «η διαλεύκανση των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, η απομάκρυνση των ακροδεξιών θυλάκων από το κράτος, η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, η ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις».

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί, όπως σημειώνει, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού και αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας και της προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας για την εξάπλωση της ναζιστικής βίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, για να υπηρετήσει τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων.

Πρόκειται, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μία άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...