Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: "Προχωράμε καλά στις συζητήσεις με την τρόικα"

Αισιόδοξος ότι οι τροποποιήσεις που ζητεί η κυβέρνηση θα γίνουν δεκτές από την τρόικα εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.


«Η εικόνα που υπάρχει, είναι ότι προχωράμε καλά. Είμαστε πειστικοί σε αυτά που παρουσιάζουμε και εκτιμούμε ότι αυτές οι τροποποιήσεις που ζητάμε θα γίνουν δεκτές», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ερωτηθείς εάν θα αλλάξει η στάση της Γερμανίας μετά τις εκλογές, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το ότι «είμαστε πειστικοί σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προχωρά πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, είναι ένα ζήτημα ευρύτερων ευρωπαϊκών εξελίξεων. «Ο επόμενος χρόνος μπορεί και θα είναι, πιστεύω, καθοριστικός για την περαιτέρω εξέλιξη της Ε.Ε.. Έχουμε το θέμα της τραπεζικής ένωσης, της εμβάθυνσης της ενοποίησης των κρατών- μελών. Έχουμε μια σειρά από θέματα όπου η στρατηγική του Βερολίνου, μάλλον, δεν θα επηρεάζεται τόσο πολύ από τις διακομματικές ισορροπίες», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...