Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δημ. Παπαδημούλης: «Δημοψήφισμα οι εκλογές αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής»

Μια διαρροή, έγινε σενάριο εκλογών και μετά θέμα αντιπαράθεσης στη Βουλή: Η παραφιλολογία που θέλει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτούνται ομαδικά για να προκαλέσουν εκλογές σε 15 περιφέρειες έφθασε να συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης έσπευσε την Πέμπτη να καλέσει τη Χρυσή Αυγή να κάνει πράξη την «απειλή», προσθέτοντας «μακάρι να το κάνουν, γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά», ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε να προεξοφλήσει ότι πιθανές επαναληπτικές εκλογές «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό, αλλά και στα μνημόνια».

Η συζήτηση έγινε λίγες ώρες μετά τη διαρροή, από τους ίδιους τους χρυασυγίτες βουλευτές, σεναρίου που θέλει να υποβάλουν ομαδικές παραιτήσεις για να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές σε 15 μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Και μολονότι η διαρροή είχε γίνει από τους ίδιους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε και αυτός να πει «δεν θα σας αδειάσουμε τη γωνιά».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είχε πει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θα τις μετατρέψει σε σκαλοπάτι για νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι κάλπες είναι πάντα η διέξοδος και πρέπει να δείξει ο λαός ότι είναι εναντίον του ναζισμού και η μεγάλη του πλειοψηφία εναντίον του μνημονίου και των φιλελεύθερων πολιτικών».

Ο Δημ. Παπαδημούλης πρόσθεσε μάλιστα ότι «την ώρα που κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ η συζήτηση για την “χρυσαυγιάδα”, η τρόικα είναι εδώ και προωθεί νέα μέτρα και ετοιμάζει το νέο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση».

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε στον Δημ. Παπαδημούλη: «Αν υπάρξει δίωξη είναι προφανές πως θα εγερθούν ζητήματα. Και επειδή το ξέρουν, μεθοδεύουν μια συνταγματική εκτροπή. Αυτό νομίζουν. Για να αναιρέσουν -νομίζουν- αυτό που ήταν η απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές. Δεν θέλω λοιπόν να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά αυτή η μεθόδευση. Το να ακούω ότι θα μετατρέψετε σε δημοψήφισμα μια συνταγματική εκτροπή μας οδηγεί σε αντίθετη θέση. Μακάρι να πάνε εκεί γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά».

Τότε ήταν που ο Η. Κασιδιάρης είπε στον Μάκη Βορίδη: «Δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά εσείς θα την αδειάσετε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...