Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίστηκε ως δήθεν αντισυστημική


Εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίστηκε ως δήθεν αντισυστημική, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στις Βρυξέλλες σε συνάντηση εκπροσώπων από ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν κάθε εργαλείο που διαθέτουν, όχι μόνον για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, αλλά και για να τους τρομοκρατήσουν. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, σε αυτήν την κατεύθυνση το κεφάλαιο επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι η οργάνωση που, με ρατσιστικό μίσος, έχει δολοφονήσει, ξυλοκοπήσει, βασανίσει, δεκάδες μετανάστες στη χώρα μας. Είναι η ίδια οργάνωση που τα τελευταία χρόνια οργανώνει «δουλεμπορικά» γραφεία ενοικίασης εργατών, πρωτοστατεί στο να πέσουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία, προσπαθεί να διαλύσει και να ελέγξει συνδικάτα για να τα κάνει υποταγμένα, όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργατών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποτελεσματική δράση για την οριστική εξαφάνιση του φασισμού συνδέεται με τη λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί ενώ σημείωσε πως τα λεγόμενα αντιφασιστικά μέτωπα με πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την καπιταλιστική εκμετάλλευση ή αποκρύπτουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα είναι αποπροσανατολιστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «οπορτουνιστικό κόμμα που με ταχύτατους ρυθμούς μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σε νέο πυλώνα του δικομματικού αστικού πολιτικού συστήματος».

Η λύση, συνέχισε, δεν βρίσκεται στον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» της Ε.Ε., δηλαδή στον «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού, που ευαγγελίζεται στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Aναφερόμενος ειδικά στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «κάποιοι επιδιώκουν να πείσουν πως για την ανεργία, που έχει εκτιναχτεί στο 30%, την εξαθλίωση, τη χειροτέρευση της ζωής ευθύνονται τα μνημόνια μόνο, αποσιωπώντας πως πρώτα χτύπησε η καπιταλιστική κρίση, αφού είχαν προηγηθεί αποφάσεις αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και στη συνέχεια ακολούθησαν τα μνημόνια».

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ακόμη πως το ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και θα έχει προσανατολισμό ξεκάθαρο ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Καταλήγοντας ανέφερε πως τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την αυτοτελή ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση τους, να επιμείνουν στο συντονισμό της πάλης τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην Ε.Ε., στο κεφάλαιο και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...