Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα παραιτηθούν

«Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται ή αλλιώς το ναζιστικό θηρίο όταν παγιδεύεται έτσι βρυχάται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ


Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα παραιτηθούν για να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. 

«Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται ή αλλιώς το ναζιστικό θηρίο όταν παγιδεύεται έτσι βρυχάται», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό  Βήμα fm ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς εάν -σε περίπτωση που προκληθούν εκλογές- δημιουργούνται προϋποθέσεις για να υπάρξει πιο ενιαία έκφραση του αντιφασιστικού μετώπου, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι υπήρξε «βούτυρο στο ψωμί» της Χρυσής Αυγής η στάση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό, η ανοχή τους σε σειρά καταστάσεων, η γενική καταδίκη εκ μέρους τους ως «βίας» των απεργιακών εργατικών κινητοποιήσεων.

Με τον ίδιο τρόπο, όπως είπε, λειτούργησαν όμως και η αφηρημένη αντιμνημονιακή ρητορική και πολιτική, όπως και τα καλέσματα σε «αντιμνημονιακά μέτωπα» που συγκάλυψαν από τους εργαζόμενους και την νεολαία τον φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και της έδωσαν την δυνατότητα να εμφανιστεί ως αντισυστημική δύναμη.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καθυστέρησε τραγικά» να ενεργοποιήσει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής, ενώ ερωτηθείς αν «υπάρχει ταύτιση θυλάκων εντός της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή» είπε «δεν ξέρω αν υπήρχαν στη ΝΔ, δεν έχω τέτοια στοιχεία, ούτε φαίνεται από πουθενά αυτό το πράγμα».

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν «στοιχεία ατράνταχτα» που δείχνουν ότι «υπάρχει άμεση εμπλοκή και σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...