Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: «Διακοπή χρηματοδότησης της ΧΑ»

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, παρουσία των Γενικών Γραμματέων κ. κ. Ν. Κανελλόπουλου και Μ. Σκανδάμη, με αντικείμενο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.


Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει, ζήτησε:

1. Την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή Νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχει καταθέσει σε Πρόταση Νόμου το ΠΑΣΟΚ για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία και οργανωμένη εγκληματική βία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεών μας για ψήφιση διατάξεων που θα ενισχύουν το νομικό πλαίσιο κατά της ρατσιστικής βίας με αποτελεσματικότερες και άμεσα επιβαλλόμενες ποινές, με συστηματική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ενόχων, με την καθιέρωση ειδικών πειθαρχικών αδικημάτων για εμπλεκόμενους σε ρατσιστικά αδικήματα δημόσιους λειτουργούς, με προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων των κακουργηματικών πράξεων και με δραστικές κυρώσεις κατά των νομικών προσώπων.

2. Να εφαρμοστεί άμεσα και παραδειγματικά ο ισχύων νόμος. Ζητήσαμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει όλες τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, κάνοντας χρήση και του άρθρου 30 παρ 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που του δίνει τη δυνατότητα «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης (….) να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια την ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

 3. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Γι’ αυτό και ζητήσαμε είτε να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία (άρθρο 41 ν 3251/2004), ώστε αν από την διεξαγόμενη στον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της Χ. Α.  σύμφωνα με τα άρθρα 187 και επομένως του Π.Κ., να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση αυτής της οργάνωσης.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικής βίας και του νεοναζισμού, που εκφράζεται με το μόρφωμα της Χ. Α.

Και επαναλαμβάνουμε ότι τώρα που επήλθε η αφύπνιση όλου του πολιτικού κόσμου, ήρθε η ώρα και της δημιουργίας του Ενιαίου Μετώπου των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που θα εγγυηθεί την δημοκρατική ομαλότητα και την οριστική καταδίκη της Χ. Α.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας και οι Χ. Πρωτόπαπας, Γ. Ιωαννίδης, Αφρ. Αλ Σάλεχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...