Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στο αίτημα για εκλογές

«Γενική προσφυγή στις κάλπες, για χίλιους δυο πολιτικούς λόγους», διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος


Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει το ζήτημα της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, πολύ πριν υπάρξουν οι τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, κι αυτό γιατί, όπως είπε, «θεωρούμε ότι έχουμε μια απονομιμοποιημένη κυβέρνηση».

Τόνισε επίσης ότι οι εκλογές είναι «γιορτή για τη δημοκρατία» και όχι «παράγοντας αποσταθεροποίησης».

«Δεν μπορώ να ακούω ότι οι εκλογές γενικώς αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης. Θεωρείτε ότι τα τελευταία τρία χρόνια  η κοινωνία μας, η οικονομία μας είναι σταθεροποιημένη; Το γεγονός ότι έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ; Ότι έχουμε γίνει πρωταθλητές στην ανεργία στην Ευρώπη;», παρατήρησε.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή –για δικούς τους λόγους- θέλουν να μετατρέψουν την ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α. σε δημοψήφισμα για το πώς τοποθετείται η ελληνική κοινωνία απέναντι στο νεοναζισμό και στον φασισμό.

«Αυτό είναι το λάθος που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στην προβληματική της, αποδεχόμενη το δίλημμα της Χ.Α. Εμείς λοιπόν λέμε. Γενική προσφυγή στις κάλπες, για χίλιους δυο πολιτικούς λόγους, βεβαίως υπάρχει και το θέμα της Χρυσής Αυγής, αλλά έχει το δικό του ειδικό βάρος.. Το μείζον είναι η οικονομική κρίση που έχουμε και η κοινωνική καταστροφή», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση σχετικά με τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναπληρωματικών εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την αντίθεσή του σε νομοθετικές πρωτοβουλίες «που επιστρατεύονται στο παρά πέντε και ουσιαστικά μετατρέπουν το Σύνταγμα και τους νόμους σε φυσαρμόνικα».

«Πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν γίνονται αυτά έτσι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...