Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 22 βουλευτές που τραβούν την κυβέρνηση από το μανίκι για να μην πάρει νέα μέτρα


Aπό το μανίκι για να μην λάβει νέα μέτρα τραβούν την κυβέρνηση 22 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και ιδιαίτερα τις διατάξεις εκείνες που αφορύν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Συγκεκριμένα οι 22 βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για υπερβολική φορολόγηση των αγροτών γεγονός που αφενός θα εμποδίσει την επενεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας και αφετέρου αμφισβητείται το κατά πόσο οι αγρότες θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν στους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Ιωάννη Τζαμτζή οι βουλευτές της ΝΔ εκτός από τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων τις οποίες περιγράφουν αναλυτικά καταθέτουν και τις δικές τους προτάσεις.

Μάλιστα, αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Τζαμτζής τόνιζε ότι ομάδα των βουλευτών που υπέγραψε την ερώτηση θα πάει την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα και να του εκφράσουν και προφορικά τις ενστάσεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ερωτώμενος ο κ. Τζαμτζής για το αν το ραντεβού είναι κανονισμένο απάντησε πως όχι γιατί οι βουλευτές δεν κλείνουν ραντεβού με τους υπουργούς, πηγαίνουν και τους βλέπουν.

Πάντως, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης το υπουργείο Οικονομικών έκανε την πρώτη του υποχώρηση όσον αφορά το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αφού με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το αν η διάταξη αυτή θα αφορά μόνο τους κατ' επάγγελμα αγρότες ή όλους τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων ανεξάρτητα με το αν είναι επαγγελματίες αγρότες ή όχι.

Την ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα υπογράφουν οι εξής βουλευτές της ΝΔ: Τζαμτζής Ιορδάνης, Βογιατζής Παύλος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Αντωνίου Μαρία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, , Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ταλιαδούρος Σπύρος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Στύλιος Γιώργος, Μαρίνος Ανδρέας, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Πασχαλίδης Γιάννης, Σκόνδρα Ασημίνα, Βλάχβεης Μενέλαος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος και Κουτσούμπας Ανδρέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...