Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: «Προγραμματική συμφωνία» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Αυτοί νοικάρηδες στην εξουσία, ο λαός πληρώνει το νοίκι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Περιχαρής περιφέρει την «προγραμματική συμφωνία» με τη ΝΔ ο Βενιζέλος, που θρασύς ως συνήθως, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «συμφωνία με το λαό».

Δεν είναι παρά ενοικιαστήριο στο ρετιρέ της εξουσίας, με το λαό να πληρώνει το παχυλό νοίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για ένα απλό «ρετούς» της συμφωνίας που Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν ήδη και δεν είναι άλλη από το γονάτισμα των πολιτών, την πλήρη εφαρμογή όσων επιτάσσουν οι εντολείς τους, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες και το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Διατείνονται μεταξύ άλλων ότι «βασική αγωνία» είναι η μείωση της ανεργίας και δεν προτείνουν, έστω για τα προσχήματα, ούτε μια μόνιμη θέση εργασίας, παρά προτάσσουν ως «πάταξη» της ανεργίας την απασχολησιμότητα. Θέσεις εργασίας πεντάμηνες και οκτάμηνες, με αποικιοκρατικές εργασιακές σχέσεις, δουλειά με το κομμάτι χωρίς κανένα δικαίωμα, μοίρασμα της μιζέριας και της ανεργίας.

Μετά από την καταλήστευση των ταμείων, βάζουν στη συμφωνία τους τις ακόμα περισσότερες ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και καταλήγουν στο απίθανο «να πληρώνουν όλοι λιγότερα, ανάλογα με τις δυνατότητές τους». Αυτά, μόλις λίγες μέρες μετά την… τεκτονική διαπίστωση του Βορίδη ότι «από πού θα τα βρούμε τα λεφτά, από τους 505 Έλληνες εκατομμυριούχους;».

Ισχυρίζονται ότι «έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης» και δίνουν έτσι νέο περιεχόμενο στη λέξη «θράσος». Οι βασικοί υπεύθυνοι της εξαθλίωσης και της κατάρρευσης κάθε κοινωνικής συνοχής, θυμούνται τώρα ότι έχουν σπρώξει το λαό στο κατώφλι της φτώχιας.

Διατείνονται ότι «διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή» και ότι «κανείς δεν διώκεται για το φρόνημά του».

ü     Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος ο Σαμαράς εξερράγη ακροδεξιά και πάλι, λέγοντας ουσιαστικά ότι για την ανεργία, ευθύνονται οι μετανάστες. «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», δήλωσε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας. Δεν εννοούσε βέβαια ότι θα σταματήσει να εφαρμόζει την πολιτική που παράγει ανέργους… Απλώς ευθυγραμμίστηκε με το χρυσαυγίτικο: «Κάθε ξένος εργάτης… ένας Έλληνας άνεργος». Που κι αυτό ανάγεται στη γκεμπελική εξίσωση, «Όσοι Εβραίοι, τόσοι άνεργοι».

ü     Λίγες μέρες πριν, οι «φύλακες της κοινωνικής συνοχής» και οι… ακοίμητοι φρουροί της ελεύθερης έκφρασης, ένα ολόκληρο χωριό με την κατηγορία της τρομοκρατίας επειδή αντιστέκεται σε μια παράνομη, αποικιοκρατική και επιβλαβή επιχείρηση.

ü     Λίγες μέρες πριν, μπήκανε στην ΑΣΟΕΕ με τα ΜΑΤ υπό την εποπτεία του υφυπουργού Μηταράκη, θυμίζοντας εικόνες χούντας.

ü     Λίγες μέρες  πριν, αποκαλύφθηκε ότι για 28 δημόσια κτίρια που ιδιωτικοποίησαν αντί 260 εκατ. ευρώ, θα πληρώνουν οι πολίτες… ενοίκιο 750 εκατ. ευρώ.

Τώρα, πρέπει να ανατραπούν και αυτοί και η πολιτική τους-καμία συναίνεση με τη βάρβαρη πολιτική της τρόικας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Τώρα, να βγούμε από Ε.Ε. και ευρώ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...