Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δένδιας: «Η Δημοκρατία δίνει εμπράκτως απάντηση στην απόπειρα εκφασισμού της»

Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει την εθνική εορτή ως «μνήμης και τιμής προς όλους τους Ελληνες που αγωνίστηκαν το 1940 για την ελευθερία της Πατρίδας μας»
«Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της» σημειώνει σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει την εθνική εορτή ως «μνήμης και τιμής προς όλους τους Ελληνες που αγωνίστηκαν το 1940 για την ελευθερία της Πατρίδας μας» και τονίζει:

«Σε αυτό τον αγώνα για ελευθερία, όπως και στην εθνική αντίσταση που ακολούθησε απέναντι στη ναζιστική και φασιστική κατοχή της χώρας μας, πρωτοστάτησαν απλοί άνθρωποι. Ήρωες και ηρωίδες με όλη την αξία του ορισμού, όπως ο Αλέξανδρος Διάκος, ο Μαρδοχαίος Φριζής, ο Μιλτιάδης Ιατρίδης, ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, ο Κώστας Περρίκος η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, η Λέλα Καραγιάννη, η Μαρία Δημάδη και τόσες δεκάδες χιλιάδες ακόμη που πρόσφεραν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το ιδανικό της ελευθερίας. Οι θυσίες των γονιών και των παππούδων μας για την ελευθερία είναι τα θεμέλια της σημερινής μας Δημοκρατίας.

» Το μήνυμα της εθνικής μας εορτής έχει διαχρονική αξία, αλλά φέτος είναι ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο. Με τη δύναμη που δίνει η εθνική ενότητα καταπολεμούμε την αναβίωση των φαντασμάτων που αιματοκύλισαν ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησαν σε μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία.

» Ουδείς δικαιούται να ξεχνά το βαρύτατο τίμημα που πλήρωσε η χώρα μας, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας από τους Γερμανούς ναζί, τους Ιταλούς φασίστες και τους Βούλγαρους συμμάχους του Άξονα».

Όπως σημειώνει στο μήνυμά του ο υπουργός, «σήμερα συνεχίζουμε την παράδοση του λαού μας. Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της και απέναντι στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η εμφάνιση του νεοναζισμού.

» Η ίδια η ιστορία της χώρας, οι αγώνες, μεταξύ άλλων, των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι επιτυχίες σε αυτές τις προσπάθειες σε όλα τα πεδία, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στον αγώνα που καθημερινά διεξάγουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες της μεγάλης κρίσης».

Το μήνυμα του κ. Δένδια καταλήγει: «Με προσήλωση στο συλλογικό όραμα της επιβίωσης του Ελληνισμού, στο πλαίσιο μίας ακμάζουσας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...