Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τις εκκρεμότητες με την τρόικα

Αναμένεται να συζητήσουν την τακτική και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα χειρότερα

Σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων που απαιτεί η τρόικα, αλλά και των αμφιλεγόμενων χειρισμών του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια, συναντώνται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν την τακτική και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα χειρότερα και να ελέγξουν την κατάσταση στο εσωτερικό των κομμάτων τους, που βράζουν από το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα. Και οι δύο συμφωνούν ότι δεν αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση νέα μέτρα, όμως στην περίπτωση που αυτά είναι επιβεβλημένα από τις απαιτήσεις των δανειστών πρέπει να βρεθεί ένα πολιτικός και επικοινωνιακός χειρισμός, αφού η κυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών, έτσι κι αλλιώς: Ούτε να τα αποφύγει, ούτε να πάει σε εκλογές.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει το θέμα με τη φορολόγηση των ακινήτων και ειδικά τι θα γίνει με τα αγροτεμάχια. Στην Χαριλάου Τρικούπη το κλίμα για τους εγκεφάλους του οικονομικού επιτελείου, που συμπεριέλαβαν στην φορολογητέα ύλη ακόμη και τα μαντριά (!) είναι εξαιρετικά βαρύ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με κανονική ανταρσία.

Δεν αποκλείεται επίσης να καθοριστεί και μία κοινή γραμμή άμυνας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τις συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού. Το τελευταίο που θέλει το κυβερνητικό επιτελείο αυτή την ώρα είναι ένας διχασμός στο εσωτερικό της συμπολίτευσης επί τέτοιων θεμάτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...