Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός να πει «όχι» σε κυβέρνηση, Τρόικα και Μνημόνια

Στη φετινή επέτειο ο λαός πρέπει να εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η μνήμη της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό» αναφέρει στο μήνυμά του για την ιστορική επέτειο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι σήμερα «φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης».

Η επίθεση στη Χ.Α. συνεχίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αφού όπως λέει η Κουμουνδούρου: «Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είναι μόνο ο πιο πρόσφατος κρίκος της μακράς αλυσίδας επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, τραμπουκισμών, οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή επιτίθενται στη Δημοκρατία».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ανιστόρητους και φτηνούς προπαγανδιστές» όσους προβάλλουν την «ψευδεπίγραφη θεωρία των δύο άκρων», ενώ υπογραμμίζει πως «σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...