Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Να πει «όχι» ο ελληνικός λαός στις πολιτικές της εξαθλίωσης

Μήνυμα του κόμματος για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Στον συμβολισμό που αποκτά το «όχι» του 1940 στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης στάθηκε το ΚΚΕ σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Το "όχι" του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους "όχι στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε κρίση».

Όπως αναφέρει, «η ιστορική γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο του λαού για να αποκρούσει αντιδραστικά ιδεολογήματα και παγίδες, για να βαδίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους και στο λαό, για να αναπτυχθεί η χώρα χωρίς ιμπεριαλιστικά δεσμά, αποδεσμευμένη από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με έπαθλο την ευημερία του λαού και τη σοσιαλιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και φτώχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...