Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Πάγκαλος για τις παρακολουθήσεις: Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πάντα από κάτω;

Μια αμήχανη απάντηση έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε όσους τον επικρίνουν, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι πρόδωσε μυστικά του κράτους λέγοντας ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Αγκυρα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης όταν ήταν εκείνος υπουργός εξωτερικών να κάνει παρακολουθήσεις λέγοντας:

"Η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είνα πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια;".

Ο κ. Πάγκαλος αποθέωσε την ΕΥΠ έγοντας ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε "παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα."

"Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε, καθώς την περίοδο εκείνη υπήρχαν δύο σημαντικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος", είπε. χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε όσους έχουν σοκαριστεί με τις αποκαλύψεις του είπε: "Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...