Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στα «μαχαίρια» ξανά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

​Σε νέα ένταση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησε η συνέντευξη του σύμβουλου του πρωθυπουργού Φαήλου Κρανιδιώτη σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Ο κ. Κρανιδιώτης -μιλώντας στον Alpha 9,89- επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για απάτη «αφού δηλώνει ότι θα πάει στην ίδια πηγή, την τρόικα, για λεφτά αλλά θα κάνει προσλήψεις», και εξέφρασε ενστάσεις για το φόρο ακινήτων λέγοντας πως «δεν μπορείς να κάνεις τέτοια επίθεση, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «ξεχαρβάλωμα της χώρας επί 30 χρόνια», αποδίδοντας ευθύνες και στα δύο κόμματα αλλά κυρίως στο ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε «μητρικό σκάφος της λαμογιάς». Μάλιστα, η δήλωσή του αναπαράχθηκε κατά κύριο λόγο ως χαρακτηρισμός του ΠΑΣΟΚ ως «μήτρα της λαμογιάς».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου προκάλεσε νεύρα στη Χαριλάου Τρικούπη και την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη.

Ο κ. Μωραΐτης με σχόλιο του στον λογαριασμό του στο facebook κάλεσε τον πρωθυπουργό είτε να διαγράψει είτε να αποδοκιμάσει πολιτικά τον κ. Κρανιδιώτη, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα σημαίνει «ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου».

Μάλιστα, έγραψε χαρακτηριστικά «Τι Κασιδιάρης, τι Καμμένος, τι Κρανιδιώτης» και σχολίασε με αιχμές: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η μήτρα του δοσιλογισμού, των ταγματασφαλιτών, των χουντικών, των βασιλικών, των ψεκασμένων εθνικιστών είναι μια και μόνο μια».

Ο κ. Κρανιδιώτης τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα θέλοντας να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του. Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook, δεν αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «μήτρα της λαμογιάς» αλλά πως «ευθύνες για το επί 30 χρόνια ξεχαρβάλωμα της χώρας έχουν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αναλογικά λόγω χρόνου διακυβέρνησης, περισσότερο το ΠΑΣΟΚ αλλά πάντως και οι δύο, καθώς και η αριστερά, που μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά στελέχωσε τα μαγαζιά των νταβαντζήδων».

«Είπα "το ΠΑΣΟΚ είναι το μητρικό σκάφος, το Enterprise της λαμογιάς, έχει το know how. Κι όταν λέω ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρομαι φυσικά στο σύνολο των στελεχών, ούτε στην συντριπτική πλειοψηφία της βάσης αυτού του 42% έως 48% που έφτασε κάποτε, γιατί τώρα έχει συρρικνωθεί» πρόσθεσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...