Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ Δευτέρας: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ

Εντυπωσιακά ευρήματα για το πολιτικό σκηνικό, την στάση των πολιτών απέναντι στην ΧΑ αλλά και τις συλλήψεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το Tvxs.gr. 

Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ η ΝΔ δεν φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα από το μέτωπο κατά της ΧΑ: στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,5 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,6 μονάδες, καθώς η ΝΔ δεν φαίνεται να καρπώνεται εκλογικά την κατά μέτωπο επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, που σημειώνει αισθητή πτώση αλλά παραμένει στην τρίτη θέση με 7,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ(4,4%), το ΠΑΣΟΚ (4,1%),οι ΑΝΕΛ με 3,7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στην Βουλή.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των ερωτώμενων για την πρόθεση ψήφου αρνείται να απαντήσει, πράγμα που καθιστά όλες τις προβλέψεις αβέβαιες. Η εικόνα διαφοροποιείται με προσθήκη (αναγωγή)των αναποφάσιστων. O ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην πρώτη θέση με 30% , με δεύτερη την ΝΔ (27,8%) και τρίτη την Χρυσή Αυγή. Τα άλλα κόμματα ανεβάζουν τα ποσοστά τους, καθώς από αυτά προέρχεται ο βασικός όγκος των αναποφάσιστων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...