Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κοινοβουλευτικές τορπίλες μετάξύ Τσίπρα και Βενιζέλου

Στο "κόκκινο" φτάνει η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συγκρούστηκαν μέσω των ομιλιών τους προς βουλευτές των κομμάτων τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη Βουλή είπε ειρωνικά πως για να καλύψει τον Ευ. Βενιζέλο ο Αντ. Σαμαράς για την υπόθεση των υποβρυχίων θα πρέπει να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ και τόνισε:

"Χθες θυμήθηκαν ξαφνικά να φέρουν προγραμματική συμφωνία. Αυτό το... υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δίνοντάς του απόλυτη κάλυψη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας όπως στις προηγούμενες εκλογές είχε κάνει με την κ. Μπακογιάννη μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος".

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ επειδή το κόμμα αντιστάθηκε στις αλλεπάλληλες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην κυβέρνηση.

"Η γνωστή αντίφαση, ένας πιο σκληρός, οξύς, δημαγωγικός, λαϊκιστικός λόγος στο εσωτερικό, γλείψιμο στο εξωτερικό και πάντα μια αδικαιολόγητη, αριθμητικά αδικαιολόγητη λογική εφόδου, ότι ελάτε, ένα ντου και καταλάβαμε την εξουσία. Δεν έγινε αυτό το Μάιο. Ελάτε ένα ντου ακόμη, τον Ιούνιο, δεν έγινε. Το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί αντιστάθηκε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήθελαν όλοι να κανιβαλέψουν. Όλοι ανεξαιρέτως. Και τώρα πάλι ελάτε, μια έφοδος τον Σεπτέμβριο, δεν άναψαν οι φωτιές του Σεπτεμβρίου. Δεν άναψαν οι φωτιές του Οκτωβρίου. Δεν έχουμε τι να πούμε. Άρα, ξανά επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Ξανά επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλο λάθος", είπε από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος.

Επιμένοντας στο θέμα των υποβρυχίων ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας πως από όσα είπε ο κ. Αβραμόπουλος, επί υπουργίας Βενιζέλου είχε δοθεί ένα μεγάλο ποσό προς τον τότε ιδιοκτήτη των ναυπηγείων κ. Σάφα, το οποίο ξεπερνά τις ανάγκες της χώρας για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη οι ανασφάλιστοι πολίτες.

"Οι ανασφάλιστοι για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που σήμερα τις στερούνται απαιτούνται περίπου 250 εκατ. ευρώ το χρόνο. Είναι μεγάλο το ποσό αλήθεια. Είναι μεγάλο. Ξέρετε ποιο ήταν το ποσό που υπέγραψε ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος δυόμισι χρόνια πριν την ίδια στιγμή στη μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου, που κόβανε μισθούς και συντάξεις και μας οδήγησαν εδώ που μας έχουν οδηγήσει για να υπάρξει εκταμίευση πληρωμής για τον κ. Σάφα για τα υποβρύχια που δεν έχουμε πάρει κανένα; Χωρίς να ζητάει κανένα εχέγγυο για ολοκλήρωση των εργασιών; Ξέρετε πόσο ήταν το ποσό; 360 εκατομμύρια. Δεν το λέω εγώ το είπε ο κ. Αβραμόπουλος στη Βουλή προχθές", είπε ο Αλ . Τσίπρας.

Από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι με τις δηλώσεις του απομακρύνει τους επενδυτές και πρόσθεσε:

"Το χειρότερο όμως, το προσβλητικότερο για την κοινωνία είναι η απροκάλυπτη επένδυση στο σενάριο της καταστροφής και η εκβιαστική, η χυδαία απειλή προς καθέναν που εμφανίζεται να επενδύσει, προς καθέναν που εμφανίζεται να βοηθήσει την εθνική οικονομία, απροκάλυπτη και χυδαία υπονόμευση των προσπαθειών της χώρας για ανάπτυξη και απασχόληση. Δηλαδή να μη γίνει απολύτως τίποτα, να καταστραφεί η οικονομία, να πεινάσουν και να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ρεύμα εκλογικό. Δεν γίνεται αυτό".

Εκτός όμως και από τις εκατέρωθεν "βολές" το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μια καυστική ανακοίνωση κατά του Αλ. Τσίπρα στην οποία αναφέρει:

"Ο κ. Τσίπρας μην έχοντας τίποτα να πει επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας νομίζει δυστυχώς ότι μπορεί να ασχολείται με το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με το βαθμό σοβαρότητας που αντιστοιχεί στο "υποβρύχιο" γλυκό βανίλια. Για τις συκοφαντίες που ανεπίγνωστα επαναλαμβάνει ,ας έλθει στη Βουλή να πάρει την απάντηση που του πρέπει. Ας μην πει όμως ότι δεν τον προειδοποιήσαμε".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...