Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να ξορκίσει την εσωστρέφεια

Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να μαζέψει τις εσωκομματικές διαφωνίες και να στρέψει την προσοχή στην κριτική προς την κυβέρνηση

Συνεδριάζουν από κοινού στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η κοινοβουλευτική ομάδα και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μαζέψει τις εσωκομματικές διαφωνίες επί κρίσιμων χειρισμών της ηγεσίας και να στρέψει την προσοχή στην κριτική προς την κυβέρνηση για τη νέα θύελλα μέτρων που επιβάλλει η τρόικα.

Η συνεδρίαση (στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ως προς την ομιλία του κ. Τσίπρα και ως προς τις τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι και η καλύτερη εσχάτως με την εσωκομματική αντιπολίτευση να καταλογίζει αμηχανία και φοβικά σύνδρομα στην ηγετική ομάδα, μετά την επιλογή του κόμματος να συμπλεύσει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο λεγόμενο μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής, έστω κι αν αυτή η σύμπλευση αφορούσε θέματα όπως η αναστολή  χρηματοδότησης του κόμματος αυτού.

Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να καθησυχάσει πάντως τους αμφισβητίες και να μετατοπίσει το ενδιαφέρον στην πολιτική αναμέτρηση με την κυβέρνηση, με επίκεντρο τα νέα μέτρα, τον βαρύ φόρο στα ακίνητα και την εξεταστική για τα υποβρύχια, καθώς η κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απευθυνθεί με ιδιαίτερη έμφαση στα μεσαία στρώματα που δοκιμάζονται για την άγρια φορολογία επί των ακινήτων, ενώ θα μιλήσει για οικτρή αποτυχία του προγράμματος και για πλήρη διάψευση των κυβερνητικών υποσχέσεων, καθώς η επιβολή και νέων μέτρων είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...