Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο Λαβρόφ ζήτησε ενημέρωση από τη Ντόρα…

Στο περιθώριο των… αναμενόμενων επαφών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, είχε και μια “εκτός πλαισίου” συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Το τετ-α-τετ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τις εις βάθος σχέσεις που οικοδόμησε η Ντόρα Μπακογιάννη την περίοδο κατά την οποία ήταν Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, μετά το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε ευρύτερη συζήτηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη για τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, στο περιθώριο της προσπάθειας της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και τους μηχανισμούς στήριξης του Μνημονίου.

Επιπροσθέτως, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει και θεσμικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το Συμβούλιο της Ευρώπης της έχει αναθέσει να συντάξει έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, ένα κεφάλαιο που πάντα ανοίγει μέτωπα για την κυβέρνηση Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...