Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Βρούτσης προσπάθησε να διώξει τον… τρόμο

Τον… τρόμο που έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του πάνω από την ελληνική κοινωνία για το νέο Ασφαλιστικό, επιχείρησε να διώξει ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με όσα είπε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο Γιάννης Βρούτσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει, ούτε να θίξει κοινωνικές ομάδες, και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ούτε θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

“Η υφιστάμενη νομοθεσία θα κρατηθεί όπως είναι. Η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

Αναφορικά με τα λεγόμενα “ευγενή” Ταμεία, για τα οποία ξεκίνησε μεγάλη κουβέντα πρόσφατα λόγω σχετικών δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι, στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα έχει αναλάβει έναντι της τρόικας τη δέσμευση να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος στο ύψος του ΙΚΑ.

Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι ούτε στα “ευγενή” Ταμεία θα υπάρξει μείωση συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...