Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Kαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «αντάρτικο» για τον φόρο ακινήτων - ΟΝΟΜΑΤΑ

-Ασφυκτικός κλοιός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης-Τι υπαινίχθηκαν οι Π. Ρήγας και Κ. Σκανδαλίδης για τον υπουργό Οικονομικών-Γ. Δριβελέγκας: Να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί


Ασφυκτικό κλοιό σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων δημιουργούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, που παρέχουν την απαραίτητη στήριξη, καθώς -μετά τους βουλευτές της ΝΔ- και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις, ως έχουν.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και διεμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα να βρει τα ισοδύναμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας της Κ.Ο., κ. Παναγιώτης Ρήγας, φέρεται να είπε πως «θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9, την περιουσία τους. Το 2012 από το χαράτσι υπήρξαν έσοδα 2,75 δις ευρώ. Τώρα που ο Στουρνάρας επεκτείνει το φόρο και σε αγρότες υπολογίζει τα έσοδα σε 2,9 δις ευρώ. Πως είναι δυνατόν; Προφανώς κάποιους απαλλάσσει από την φορολογία».

Με την τοποθέτηση συμφώνησε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας είπε «να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί. Εμείς δεν θα κάνουμε καραγκιοζιλίκια με ερωτήσεις και δήθεν διαπραγμάτευση», αφήνοντας αιχμές για διάφορους βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος εξήγησε ότι «από φόρο περιουσίας που ζητούσαμε πήγαμε σε φόρο ακινήτων», ενώ ο κ. Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι «πρέπει το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να έρθει άλλο που να ταιριάζει με την φιλοσοφία μας».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο κ. Μιχάλης Κασσής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...