Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χαράτσι... light στα ακίνητα για ένα ακόμη χρόνο ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή στο γάλαζιο στρατόπεδο, αφού όχι μόνο δεν κάμφθηκαν οι αντιδράσεις των 24 βουλευτών που κατέθεσαν την Τρίτη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών εκφράζοντας τις ενστάσεις τους για τη φορολόγηση των ακινήτων, αλλά το μέτωπο των βουλευτών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων όπως φαίνεται... διευρύνεται.

Μάλιστα, ομάδα τουλάχιστον 30 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή συνηπογράφει πρόταση να παραταθεί για ένα χρόνο, δηλαδή να συνεχιστεί και το 2014 η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα και να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προκειμένου η κυβέρνηση να έχει χρόνο να επεξεργαστεί καλύτερα το σχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των βουλευτών της ΝΔ πρότεινε τη διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε μια πιο light εκδοχή, μειωμένο δηλαδή κατά 10% και ταυτόχρονη αύξηση του φόρου πολύ μεγάλης περιουσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν 70 βουλευτές της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ το απόγευμα της Τετάρτης εκφράστηκαν ξανά οι ενστάσεις που είχαν οι βουλευτές για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων επιμένοντας, ότι οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν για τα αγροτικά ακίνητα είναι πολύ μεγάλες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σαμπαζιώτης εξερχόμενος της συνάντησης ανέφερε πως οι βουλευτές δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν μέσω της ερώτησης που κατέθεσαν την Τρίτη στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά απέσυρε τη διάταξη για την επιβολή φορολογίας σε στάνες, θερμοκήπια και αγροτικές αποθήκες.

Επίσης, από τη συνάντηση πυο πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ προκύπτει ότι οι βουλευτές κυρίως της επαρχίας συμφωνούν στο ότι πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να γίνει πιο δίκαια η φορολόγηση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως περιμένει μέχρι την Κυριακή όλες τις προτάσεις των βουλευτών για το νομοσχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων αρκεί να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, να μην δημιουργούν δηλαδή δημοσιονομικό κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...