Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το υπ. Οικονομικών διαψεύδει το Reuters: Κανονικά η έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Η τρόικα θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα, διαβεβαίωσαν το βράδυ της Πέμπτης κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας παράλληλα τηλεγράφημα του Reuters που έκανε λόγο για αναβολή της επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών εξαιτίας της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Στο τηλεγράφημα του Reuters αναφερόταν δήλωση αξιωματούχου της ευρωζώνης που υπογράμμιζε πως οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει».

«Οι Ελληνες λένε "κάνουμε αρκετά" και η τρόικα χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Τόσο την Τετάρτη ωστόσο όσο και μετά τη δημοσίευση του τηλεγραφήματος, από το υπ. Οικονομικών τονιζόταν πως το ραντεβού με την τρόικα θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί, αρχές Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι η διαφορά στην αποτίμηση του δημοσιονομικού κενού, το οποίο η τρόικα εκτιμά στα 2 δισ. ευρώ και η ελληνική πλευρά στα 500 εκατ. ευρώ, αποτελεί την αιτία της αναβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...