Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη-Κουκούτση από τη Βουλή - ΟΧΙ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ταυτόχρονα απέρριψε ανάλογο αίτημα για τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.


Ειδικότερα, σε σύνολο 254 παρόντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση ψήφισαν 253, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη τάχθηκαν και οι 254 παρόντες βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκαν 23 βουλευτές, κατά 206, ενώ 22 ψήφισαν «παρών» και τρεις λευκό.


Νωρίτερα, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής απέρριψαν τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες αστήρικτες και έκαναν λόγο για ψευδομαρτυρίες εναντίον τους.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του καθώς, όπως τόνισε, η περίπτωσή του αφορά μια σφοδρή πολιτική διαμάχη που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, κατηγορείται για τα αδικήματα που αφορούν, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και σωματικές βλάβες, ενώ για τον κ. Κασιδιάρη ζητήθηκε η άρση ασυλίας του έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» για συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, ο υπουργός Υγείας είχε μηνυθεί από τον κ. Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...