Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Παπανδρέου απαντά σε Καψή και Πρετεντέρη για το δημοψήφισμα: Χυδαιολογούν και υβρίζουν για να συγκαλύψουν την αλήθεια

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο σχολίασαν την απόφασή του για το περίφημο δημοψήφισμα ο Μανώλης Καψής και ο Γιάννης Πρετεντέρης στο κεντρικό δελτίο του Mega. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουρογού γίνεται λόγος για χυδαιότητες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που απέχουν από την καλώς εννοούμενη κριτική και υποκρύπτουν σκοπιμότητα.


Αφορμή για την απάντηση Παπανδρέου αποτέλεσαν οι χαρακτηρισμοί των σχολιαστών του Μega περί «αυτοκτονικής» και «καταστροφικής» για τη χώρα απόφασης που θα την έθετε εκτός ευρώ.

Οι σχολιαστές που υβρίζουν, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα - ας το αποφασίσουν οι ίδιοι - με όσους τότε ενήργησαν υπό το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους - και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού».

«Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους», επισημαίνεται με νόημα .

«Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν», καταλήγει η απάντηση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου για τα σχόλια των δύο δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...