Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική έχει εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα

Για πανικό και έντονη προσωπική ανασφάλεια του κ. Βενιζέλου, κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση 


Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια. Με την πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διερευνηθεί το θέμα από το 2000 με όλες τις συμβάσεις των ναυπηγείων για τα υποβρύχια, ενώ εστιάζει στη σύμβαση του 2010 όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν μία ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «Βατερλό του κ. Τσίπρα», που θα έχει «συνέχεια στη Βουλή!».


Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με non paper. Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως «το κείμενο του ΠΑΣΟΚ με τίτλο “Το Βατερλώ του κ. Τσίπρα” προδίδει πανικό και έντονη προσωπική ανασφάλεια του κ. Βενιζέλου». Επιπρόσθετα αναφέρεται πως «η αλήθεια είναι ότι συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες του τις παρεμβάσεις (παλαιότερες και πρόσφατες) έχει διακηρύξει ότι ο στόχος του είναι να ξετυλιχτεί το κουβάρι που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις Ν∆ – ΠΑΣΟΚ – Ν∆ από το 2000 μέχρι σήμερα με αιχμή πολύ φυσιολογικά τις εξελίξεις από το 2010, από τότε δηλαδή που η Εκτελεστική Συμφωνία παίρνει και τη μορφή Νόμου».

«Αυτό που έχει σημασία είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει γρήγορα στη Βουλή για συζήτηση. Αν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και η Ν∆ του Σαμαρά αρνηθούν να την ψηφίσουν, το γεγονός αυτό τους καθιστά διπλά πλέον έκθετους απέναντι στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Έχει εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ λίγο αργότερα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ως απάντηση στο non paper του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής, είπε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα».

Αυτό ακριβώς αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση-απάντηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία υπογραμμίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «περίεργες σχέσεις με συμφέροντα προμηθευτών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Το πρώτο απολογητικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έμπλεξαν και πόσο εκτεθειμένοι είναι. Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να αυτοαποκαλύπτονται. Το σημερινό απολογητικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, των οφσετάδων. Θα μάθουν πολλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή.

Ως προς τα υποβρύχια, τί ήθελε ο κ. Τσίπρας, να μείνουν αλώβητοι οι μηχανισμοί υπόπτων πληρωμών μέσω ΑΩ και να διατηρηθούν οι ''προσαρμοζόμενες '' τιμές αντί να γίνουν δεκτές οι σταθερές και ασφαλείς τιμές που προβλέπει ο νόμος του 2010; Η ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα όσο προχωρά η συζήτηση θα εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Έπεσαν ήδη πολλά: φάρμακα, ναυπηγεία, ενεργειακά, τραπεζικά...»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...