Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Οι βουλευτές - "μαξιλάρια" της κυβέρνησης

Τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν στο Βερολίνο, μίλησε για "μαξιλάρια"; Το "'Εθνος" αποκαλύπτει σήμερα την ερμηνεία στο όρο που χρησιμοποιεί κατά καιρούς ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική του εικόνα.


Συγκεκριμένα, η ερμηνεία αποδίδει τον όρο σε βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους, κρίσιμα νομοσχέδια, που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Προέρχονται τόσο από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, όσο και από τους ΑΝΕΛ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ.

Το '"Εθνος" χαρτογραφεί αναλυτικά αυτή την ομάδα των βουλευτών - "μαξιλαριών".

Στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σαραντάκος επικαλείται πληροφορίες που εμφανίζουν ήδη τον βουλευτή Κοζάνης, Γ. Κασαπίδη να βρίσκεται καθ' οδόν προς τη ΝΔ, επικαλούμενο και το γεγονός ότι δήλωσε "παρών" στην πρόταση δυσπιστίας.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης που ως μετριοπαθείς, επιμένουν πως θα ήταν λάθος να οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές και δεν αποκλείεται να δώσουν στήριξη στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Στην κατηγορία βουλευτές - "μαξιλάρια" φέρεται να ανήκει όμως και ο Τέρενς Κουίκ. Ακόμη και την Δευτέρα ο κ. Κουίκ επέλεξε να στείλει αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός του, με αφορμή δηλώσεις του κ. Ν. Βούτση περί συνομιλιών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία.

Συγκεκριμένα, αφού υπενθύμισε την πρόσφατη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., στην οποία δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βούτση:

"Επειδή δεν συνομιλεί μαζί μου, ας ερωτηθούν εκείνοι των ΑΝ.ΕΛ., στους οποίους αναφέρεται ή έχει στην ατζέντα του. Είναι οι μόνοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του".

Τις ίδιες θέσεις με τον κ. Κουίκ έχει εκφράσει και ο κ. Π. Χαϊκάλης, ο οποίος συνδέεται και με προσωπική φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και ο κ. Τ. Μελάς και η αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Μ. Κόλλια.

Σύμφωνα πάντα με το "Έθνος", ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου.

"Οι δύο πολιτικοί διαφώνησαν με την αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση και θεωρούν ότι σε κρίσιμες ψηφοφορίες πρέπει να υποστηρίζεται το κυβερνητικό έργο".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...