Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρύθμιση για ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών

Την έντονη αντίδρασή τους διατύπωσαν σαράντα περίπου Βουλευτές της ΝΔ στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, για την εξαίρεση της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί σήμερα στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής για συζήτηση.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι όλοι οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να συμπεριληφθεί με σαφήνεια ή ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από Ελληνική βουλή, γιατί διαφορετικά δεν θα ψηφίσουν το Νόμο.


Ο Υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη που ανέλαβε και την πρωτοβουλία, δεσμεύτηκε να φέρει νομοτεχνική ρύθμιση που ορίζει με σαφήνεια την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή, δεσμεύτηκε να φέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην πρωτοβούλια του Πόντιου βουλευτή συμμετείχαν μεταξύ των άλλων και οι Θεσσαλονικείς Βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...