Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε η σύμβαση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Αρωγή στα θύματα, ασφαλή διαμονή, ψυχολογική και υλική υποστήριξη, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αλλά και στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων με βάση τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που κυρώθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στη Βουλή και υποχρεώνει τις χώρες να λάβουν μέτρα.

Η σύμβαση δεν ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση να καταγγέλλει την ύπαρξη προβληματικών διατάξεων οι οποίες αν ψηφιστούν θα καταστήσουν τη χώρα μας περαιτέρω πόλο έλξης λαθρομεταναστών.


Ο βουλευτής εστίασε την κριτική του στις προστατευτικές διατάξεις για την έκδοση αδειών διαμονής, στη δωρεάν νομική βοήθεια των θυμάτων και στην πρόνοια για την υιοθέτηση μέτρων με στόχο την κοινωνική αποκατάσταση των θυμάτων.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». «Θέλω να είναι ηχηρό αυτό το «ΠΑΡΩΝ» σε αυτήν τη Σύμβαση και υπενθυμητικό. Όταν θα βρεθούμε μπροστά στα πραγματικά προβλήματα, ρεαλιστικά, όταν θα έρθουμε μούρη με μούρη με την πραγματικότητα, να θυμάστε ότι είχαμε τις επιφυλάξεις μας και γι' αυτό είπαμε παρών», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής κατήγγειλε ως προσχηματικό το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιας Ένωσης για την οποία κατήγγειλε ότι« το μόνο ενοποιημένο πράγμα είναι οι ακροδεξιοί, οι νεοναζί, οι χουλιγκάνοι δεκαεπτά ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...