Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Τον Μάη σβήνουν τα φώτα για την κυβέρνηση

«Ορόσημο» οι ευρωεκλογές


Εγκαινιάζοντας άτυπα την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή και στην Ελλάδα.

Κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας υποδεχόμενος την επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Εγκαινιάζοντας άτυπα την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή και στην Ελλάδα και ενδεχομένως για την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στον λαό. Αυτός, πρόσθεσε είναι ο λόγος που επικρατεί νευρικότητα και αμηχανία στην κυβέρνηση «γιατί τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου». Όπως είπε ο ίδιος πάντως το θέμα δεν είναι να φύγει η κυβέρνηση, αλλά πώς θα φύγει, δηλαδή, ποιά θα είναι η έκταση της ήττας.

Σημείωσε ακόμη ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα ή μια άλλη πολιτική που θα επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση, την Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η στρατηγική λιτότητας.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λίγο πριν η χώρα μας αναλάβει την αποστολή της δεν έχει δώσει ακόμη το πολιτικό της στίγμα, ούτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για μείζονα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως η κρίση και ειδικότερα η ανεργία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση θα εκτελέσει τις εντολές του διευθυντηρίου και της κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι τα προβλήματα όπως η ανεργία των νέων δεν μπορούν να επιλυθούν με τον «εμπαιγμό» των 6 δισ. που έχει αποφασιστεί από την Ε.Ε..

Στήριξη Τσίμερ

Από την πλευρά της, η κ. Τσίμερ εξέφρασε στην τοποθέτησή της την πλήρη αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή αριστερά συνολικά δίνει μάχη εναντίον αυτής της πολιτικής και διεκδικεί μια άλλη προοπτική. Τάχθηκε επίσης υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και επεσήμανε ότι την κρίση στην Ελλάδα πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν και όχι οι πολίτες.

Η γερμανίδα ευρωβουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., που συμπίπτει με την εκστρατεία των ευρωεκλογών, θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις για το μέλλον της Ένωσης. Είπε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλά αριστερά κόμματα στην Ευρώπη για την κοινωνική κατάσταση και τη δημοκρατία στην Ελλάδα και υπέρ των ανθρώπων που παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται η υποστήριξη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ε.Ε., πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Τσίμερ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας και οι ιδιωτικοποιήσεις συμβάλλουν στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων.

Η κ. Τσίμερ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά, τόσο με γραπτή δήλωσή της, όσο και με την παρέμβασή της δημοσιεύματα ότι κατά την διάσκεψη των προέδρων της Ευρωβουλής με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα «να κάνει το μάθημά της» και ότι πρέπει να εφαρμόσει πλήρως το μνημόνια.

Εξέφρασε μάλιστα την κατάπληξή της για τη διαστρέβλωση των θέσεών της και σημείωσε ότι όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν ειπώθηκαν ποτέ και ότι η θέση της παραμένει σταθερή.
Την υποστήριξή του προς τη γερμανίδα πολιτικό εξέφρασε και ο κ. Τσίπρας ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι ο ίδιος δεν εξεπλάγη και ότι η κ. Τσίμερ, έμαθε με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, πως γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...