Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Φ. Κουβέλης: Ο τρίτος πόλος, ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει

Περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ


«Η πρότασή μας απευθύνεται στις δυνάμεις που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να προωθήσουν μια εναλλακτική πρόταση», ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του.

"Από την ημέρα της αποχώρησής μας από την κυβέρνηση έχουν περάσει τέσσερις περίπου μήνες. Στη διάρκεια αυτή αποδείχθηκε πως η υπεραισιοδοξία που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί για την πορεία της χώρας ήταν αβάσιμη, τεχνητή και υπάκουε σε κομματικές και επικοινωνιακές στοχεύσεις". Αυτά επισήμανε το βράδυ του Σαββάτου, από την αίθουσα του Φρουρίου Τρικάλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, σε κεντρική πολιτική ομιλία, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Θεσσαλία.


"Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Επιγραμματικά,μόνο θα πω, πως πρέπει να αφορά στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και όχι φόρος επί του μεμονωμένου ακινήτου.Αυτό σημαίνει, διευκρίνισε, ότι η κλιμάκωσή του, πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αντικειμενική αξία. Επιπλέον να έχει αφορολόγητο όριο για να προστατευτεί η μικρή ιδιοκτησία και η πρώτη κατοικία", τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι "η κυβέρνηση δηλώνει, κάτω από το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, ότι δεν θα δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων. Όμως ο Υπουργός Οικονομικών, δηλώνει διαφορετικά, λέγοντας πως είναι αδύνατο να υποστηρίξει επαρκώς και από θέσεις ρεαλιστικές τη φράση “όχι άλλα μέτρα”.

Η κοινωνία όμως , δεν αντέχει άλλα μέτρα, η οικονομία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα νέο μέτρο, οριζόντιο ή κάθετο, άμεσο ή έμμεσο, που θα επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την κρίση. Η χώρα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί και α πετύχει μια νέα ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους ώστε να αντικατασταθεί το μνημόνιο με ένα σύμφωνο ανάπτυξης με οικονομική δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική συνοχή”.

Τέλος, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης, υποστήριξε ότι: “ένα πολύ βασικό πρόβλημα του προϋπολογισμού του 2014 είναι η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την πολιτική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών κρίσιμων θεμάτων, όπως είναι η ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια.

Είναι ανάγκη, το 2014 να υπάρξει διάλογος για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση μίας διευρυμένης αναδιαπραγμάτευσης αναφορικά με την πολιτική της επόμενης τριετίας-πενταετίας με κύριο στόχο την ενεργοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ανάσχεση της ανεργίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...