Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Ο Πάνος Καμμένος «άδειασε» τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από την ψηφοφορία για τα φάρμακα

Αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την ονομαστική ψηφοφορία που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τη μείωση της τιμής σε 6.000 φάρμακα και είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος «αδειάζει» με αυτό τον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ανένδοτο εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη.

Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, πραγματοποιείται από τις 12:00 στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά από οξύτατη αντιπαράθεση και βολές κατά της κυβέρνησης μιλώντας για τροπολογία που εμπεριέχει αντιφάσεις προειδοποιώντας ότι το ίδιο θα ξανακάνουν σε περίπτωση που ξαναέρθει στη Βουλή παρόμοια τροπολογία.

Αποχώρησε και η ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει η ψηφοφορία να γίνει ξεχωριστά για κάθε άρθρο. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφίζουν να λένε ότι ψηφίζουν τα 4 από τα 5 άρθρα της τροπολογίας και καταψηφίζουν το άρθρο 5, ενώ ο ψηφοσυλλέκτης δηλώνει ότι ψηφίζουν «όχι» σε όλη την τροπολογία.

Ο Β. Μεϊμαράκης ανέβηκε στην έδρα και εξήγησε στους βουλευτές ότι είναι καταγεγραμμένο ποια άρθρα ψηφίζουν από την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος. «Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για ένα διαδικαστικό θέμα. Φτάνει πια», είπε.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι Λοβέρδος και Αηδόνης αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της τροπολογίας ενώ το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...