Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κοντονής -ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ο Στουρνάρας χαίρεται για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm με αφορμή την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παράλλα, επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη για την τροπολογία για τα φάρμακα, καθώς και για τον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του στο MEGA.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε με αίσθημα ευθύς ότι πρέπει να διαλευκανθεί όλη αυτή η υπόθεση και να διαλευκανθούν σκοτεινές πτυχές. Για μας δεν μπαίνει στην πολιτική αντιπαράθεση αλλά είναι μια υποχρέωση μας γιατί υποσχεθήκαμε στους πολίτες, διαφάνεια», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:


«Καμία επιτροπή, εξεταστική ή προανακριτική, δεν παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι η τότε αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, έπρεπε να ζητήσει συγνώμη στον κ. Τσοχατζόπουλο. Αν έφτασε ενώπιων της δικαιοσύνης, έφτασε γιατί υπήρξαν εισαγγελείς να τον παραπέμψουν για το συνεχιζόμενο αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος».

«Το πρόβλημα στα ναυπηγεία έρχεται από παλιά με αυτές της παλιές συμβάσεις. Αυτή τη στιγμή τα υποβρύχια είναι στον Σκαραμαγκά, σαπίζουν και ο κόσμος δεν έχει δουλειά», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Γεωργιάδη, ο κ. Κοντονής είπε: «Αν ο κ. Γεωργιάδης είχε καταναλώσει σε μια ουσιαστική συζήτηση το περιεχόμενο της τροπολογίας αντί να γυρίζει στα κανάλια και τα ραδιόφωνα θα είχαμε ένα πιο δημιουργικό αποτέλεσμα».

«Εμείς τοποθετηθήκαμε με βάση τις γενικές αρχές που είχαμε για το φάρμακο. Υποστηρίζουμε τις ελεγχόμενες μειώσεις τιμών το θέμα είναι όμως να έχουμε και αποτελεσματικό φάρμακο», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Απορώ με τον τρόπο που αντιμετώπισε την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί του».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μου προκαλούν έκπληξη. Μου κάνει εντύπωση πως επιχαίρει για αυτά τα αποτελέσματα. Οδηγούμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση  και ο μόνος που επιχαίρει γι αυτά είναι ο υπουργός Οικονομικών. Λυπάμαι για λογαριασμό του», είπε για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...