Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για κατασχέσεις σπιτιών με νυχτερινές εφόδους

Επίθεση και στο υπουργείο Οικονομικών, με βολές για το γεγονός ότι δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική της να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, εξαπέλυσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της ΠΝΠ για την είσπραξη φορολογικών εσόδων.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε μάλιστα την προωθούμενη διάταξη που απελευθερώνει πλήρως τις κατασχέσεις σε καταστήματα, ώστε να γίνονται Σαββατοκύριακα, νύχτες και τον Αύγουστο ως «πρόβα τζενεράλε» για ό,τι θα επακολουθήσει με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας απλών πολιτών.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως, όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο την τελευταία περίοδο, επιβεβαιώνουν ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας ή καλύτερα της ΝΔ», ενώ, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα και την πτέρυγα των βουλευτών της συγκυβέρνησης, σημείωσε «Η δυσωδία που αποπνέει η αποσύνθεση δεν σας ενοχλεί. Σας ενοχλεί μόνο η διαμαρτυρία για την καταρράκωση του πολιτεύματος. Ενοχλείστε από αυτούς που διαμαρτύρονται και είστε ευχαριστημένοι αν κανείς δεν αντιλέγει και γίνουμε στρατιωτάκια ακούνητα και αφήνουμε να προελαύνει η καταστροφική πολιτική σας».

Εξήγησε πως η ΠΝΠ που καλείται η παρούσα Βουλή να συζητήσει είναι η 22η (!) προσθέτοντας «ήταν για εσάς -δήθεν- έκτακτη ανάγκη να μπαίνουν νύχτα για έλεγχο σε καταστήματα. Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκετε είναι πρόβα τζενεράλε, ώστε οι κατασχέσεις, νύχτα και Αύγουστο, σε καταστήματα να εφαρμοστούν και στα θύματα της πολιτική σας, στους απλούς πολίτες που θα τους παίρνετε τα σπίτια».

Αναφορικά με τις φοροεισπρακτικές επιδόσεις του υπουργείου Οικονομικών, είπε: «Ούτε ένα ευρώ έως σήμερα δεν έχει εισπραχθεί και έως τώρα κανένα κατεπείγον νομοσχέδιο δεν φέρατε για να εισπραχθούν οι  φόροι από τη λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει πολλά δικά σας στελέχη και συγγενείς σας. Αντίθετα, τα οδηγείτε όλα σε παραγραφή και διευκόλυνση της παραγραφής και μη ελέγχου, με τις ανεκδιήγητες οδηγίες του κ. Θεοχάρη, συνεργάτη του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι ιικονομικοί  εισαγγελείς ζητούν επιστήμονες για να προχωρήσουν τους ελέγχους, αλλά αυτό δεν το θεωρείτε επείγον...».

«Τίποτα δεν επισπεύδετε, έχετε αφήσει ανέλεγκτα τα 50.000 εμβάσματα του εξωτερικού και έχετε επιβεβαιώσει μόνο 162.000 ευρώ απο τα ακίνητα του Λονδίνου. Τη λίστα Λουξεμβούργου δεν την έχετε πάρει ακόμα στα χέρια σας. Από τις χιλιάδες οφσορ μόνο 34 έλεγχοι έχουν γίνει.. Σας μάραναν οι έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις που έπρεπε να γίνουν Αυγουστιάτικα. Προφάσεις εν αμαρτίαις... είστε διαχρονικά διαπλεκόμενοι» κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...