Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

To Bήμα: Δεν τα πήγε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ -Βγήκε τρίτος


Πρώτη εξελέγη η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με δεύτερο το ψηφοδέλτιο της κεντροαριστεράς και τρίτο το υποστηριζόμενο από την Κουμουνδούρου με 10,92% στις εκλογές για την ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα αποτελέσματα αιφνιδίασαν την Κουμουνδούρου, καθώς το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην τρίτη θέση με μόλις 10, 92% των ψήφων. Η Συσπείρωση, το αντάρτικο ψηφοδέλτιο στο οποίο υπήρχαν στελέχη της ΑΚΟΑ, παλιοί Ρηγάδες και προσκείμενοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβασε τα ποσοστά της στο 5,7% προκαλώντας πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα αποτελέσματα
Η παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία (26,39%) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία ήταν η νικήτρια των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (23,05%) με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Σπίρτζη, κατέλαβε με μικρή διαφορά τη δεύτερη θέση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών ήταν η ενσωμάτωση της ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο των οικολόγων, των εργοληπτών και της Ανανεωτικής Συνεργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε μέρος για πρώτη φορά ενωμένη ύστερα από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές.

Ο δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (10,92%) κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μεγάλη ήταν η αποχή αφού από τους 106.000 μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν μόνο οι 32.413


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...