Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Στους 153 βουλευτές μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία


Της Μαρίνας Μάνη

  Στους 153 βουλευτές μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το «όχι» του Βύρωνα Πολύδωρα. Κι εκεί παρέμεινε, αφού αρνητικά ψήφισε και ο πρώην «γαλάζιος», νυν ανεξάρτητος, Γιώργος Κασαπίδης, αφήνοντας κλειστή την πόρτα της επιστροφής του στη ΝΔ η οποία, πλέον, αριθμεί 126 βουλευτές.

Η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία δεν θεωρείται πρόβλημα καθώς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ασθένεια.


Η εν λόγω ψηφοφορία αφορούσε το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον φόρο ακινήτων.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επόμενη ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επί του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς στο οποίο έχουν «στριμωχθεί» και… φορολογικές διατάξεις της τελευταίας στιγμής.

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν γίνει άνω κάτω από την διάταξη για τα πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία.
Κατά τις χθεσινοβραδινές διαρροές από το Μαξίμου η διάταξη κατατέθηκε εν αγνοία του Αντώνη Σαμαρά και «το χειρότερο», όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, χωρίς να εξηγήσει ο Γιάννης Στουρνάρας στο Σώμα τι ακριβώς αφορά.

Μετά τις πρωινές διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε (με καθυστέρηση…24 ωρών αφού η συζήτηση στη Βουλή γίνεται από χθες) ότι με την επίμαχη διάταξη «τα πρόστιμα μειώνονται στο 10-30% από 60-120%» όπως ισχύει σήμερα.
Κατόπιν τούτου, θα προκαλέσει το Σώμα να αποφασίσει εάν αποσυρθεί η νέα για να επανέλθει η παλιά…


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...