Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Διάβημα ΚΚΕ προς υπ. Δικαιοσύνης για διώξεις συνδικαλιστών

Διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου κατέθεσε τη Δευτέρα το ΚΚΕ, Λόγο για διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εργαζομένων που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, αγροτών, ακόμη και μαθητών.


Συγκεκριμένα σε διάβημα προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή, Χρήστο Κατσώτη.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Χρ. Κατσώτης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τις διώξεις ως προκλητικές ενέργειες, που έχουν να καταστείλουν το εργατικό κίνημα και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου προκειμένου να περνά χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή πολιτική. Ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι ο υπουργός άκουσε με προσοχή όσα του έθεσε η αντιπροσωπεία τους διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει τις καταγγελίες

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου και του θέσαμε το ζήτημα των διώξεων εναντίον των συνδικαλιστών, εναντίον αγωνιζόμενων εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, που είναι προκλητικές και που έχουν βέβαια σαν σκοπό να υποταχθεί το κίνημα στις επιλογές της κυβέρνησης [...] Θέσαμε, λοιπόν, το ζήτημα ότι οι ευθύνες είναι σημαντικές, είναι πολιτικές, γιατί η δικαιοσύνη έχει στόχο να καταδικάζει τις κινητοποιήσεις, τους αγώνες, να δημιουργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική», ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε πως «εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν. Το κίνημα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει μαχητικά, αποφασιστικά, μαζικά και δεν πρέπει να κάνει πίσω από τους αγώνες, που πρέπει να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις για να μπουν εμπόδιο στην αφαίρεση δικαιωμάτων, σ' αυτή την κατακρήμνιση όλων των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...