Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: «Σενάρια πολιτικής ανωμαλίας» τα περί τριπλών εκλογών τον Μάιο

Απέκλεισε το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να βγει η χώρα από την κρίση.


Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως αν υπολόγιζε με βάση το «στενά κομματικό συμφέρον» θα τον συνέφεραν οι τριπλές εκλογές, αλλά γι' αυτόν «αποτελεί υπέρτατη προτεραιότητα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η έξοδος από την κρίση».


Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους το αργότερο έως την άνοιξη. Αφήνει, επίσης, να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της τρόικας και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «σενάρια πολιτικής ανωμαλίας», τα οποία «θα οδηγήσουν σίγουρα σε πολιτικό χάος» τα περί άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Συγκεκριμένα απαντά: «Πηγαίνω στον ευθύ δρόμο, πολιτεύομαι στο φως, ό,τι έχω να πω το λέω, ό,τι έχω να κάνω το κάνω, δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, εφτά μέρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες τον χρόνο, γιατί δεν έχει παραπάνω. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Με όποιους κινούνται, ενδεχομένως, στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι. Αλλά και αυτούς ο κόσμος τους βλέπει και τους καταλαβαίνει. Όπως ξέρει και τα κίνητρά τους. Κι αν χρειαστεί θα τους δώσει την απάντηση που τους ταιριάζει. Αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί…».

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε και για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή τις οποίες χαρακτήρισε «άριστες». Είπε, μάλιστα, πως είχαν συναντηθεί πριν από λίγες ημέρες και τα είπαν «σαν καλοί φίλοι». «Τίποτε δεν νομίζω ότι μπορεί να το αλλάξει αυτό» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός ΚΟ βουλευτές που θα καταψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα» και στέλνει μήνυμα στους βουλευτές του πως τα δύσκολα πέρασαν.

«Οι βουλευτές μας έχουν δείξει απόλυτη υπευθυνότητα και έχουν υποστηρίξει τα πολύ δύσκολα νομοσχέδια που ήδη πέρασαν. Από εδώ και στο εξής, οι δυσκολίες θα είναι πολύ μικρότερες» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...