Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Στόχος της κυβέρνησης να μην ξανάρθει η Τρόικα

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από έξι ώρες, η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, στις 15 Ιανουαρίου.


Στόχος της κυβέρνησης είναι να "κλείσει" και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων οπι περισσότεροι θα προέρχονται από τον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ. 


Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές .

"Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014", τόνισε ο κ. Στουρνάρνας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά . "Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης", δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...