Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος και υποκρισία για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης


Υποκρισία και θράσος καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους σχεδιασμούς και της συστάσεις της για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.Όπως αναφέρει, «στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της θέρμανσης των πολιτών και του φαινομένου της αιθαλομίχλης, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποκρισίας».


«Γιατί», συμπληρώνει, «δεν εξηγείται αλλιώς ότι ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα».

«Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώσουν οικειοθελώς;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση και με αφορμή την εξαγγελία της για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, ενώ «λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης».

«Πρόκειται περί παραλογισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απευθύνει έκκληση «έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να μειωθεί ο ΕΦΚ και να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μπορέσουν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες».

Με την ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μειωθούν και τα αιωρούμενα σωματίδια και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και δεν θα επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων από την αιθαλομίχλη.

«Ειδάλλως», προειδοποιεί, «η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...