Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Απαραίτητη η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Την ανάγκη της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης επισημαίνει εκ νέου η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, ανήμερα των Χριστουγέννων.


«Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη», τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η «αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας» και πως «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν».


Ταυτόχρονα, προσθέτει, χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες.

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωσή της, ζητά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. «Τις μέρες αυτές η σκέψη μας πάει σε όσους δεν διαθέτουν τους στοιχειώδεις όρους διαβίωσης. Η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η σίτιση στα σχολεία και στους δήμους για την αποτροπή της πείνας και η υποστήριξη των ανέργων ιδιαίτερα αυτών που ζουν σε οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα, είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα», επισημαίνει σχετικά η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...