Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αλαβάνος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ασκεί με συνέντευξή του στο Real.gr ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β», ενώ ερωτώμενος για τον Γιάννη Στουρνάρα απαντά: «Δεν προσωποποιώ συνήθως την κριτική μου. Για τη ζημιά που γίνεται στην Ελλάδα και στους Έλληνες από τις πολιτικές της τρόικας, ούτε ο Θεός δεν έχει δικαίωμα να τους συγχωρέσει».


«Είναι κρίμα» επισημαίνει ο Αλ. Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ταυτίζεται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιλογής υποταγής στις Βρυξέλλες, αλλά και συμμετέχει στην καμπάνια τρομοκράτησης της κοινωνίας, προκειμένου να αποδείξει ότι και αυτή διαθέτει “λευκό ποινικό μητρώο” απέναντι στην νομιμότητα της Ευρωζώνης. Η νομιμότητα όμως αυτή ισούται με μια πατρίδα βαριά τραυματισμένη και εξουθενωμένη. Εμείς δεν πτοούμαστε ούτε από τους εκφοβισμούς Σαμαρά ούτε από τους εκφοβισμούς Τσίπρα».

Ο Αλ. Αλαβάνος, μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι μετάνιωσε που έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Αλ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πολιτικές αμαρτίες» και απαντώντας ως εξής στη σχετική ερώτηση: «Για όλα όσα κάποιοι θεωρούν πολιτικές αμαρτίες έχω μιλήσει με τον εξομολόγο μου».

Παράλληλα ασκεί κριτική και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ενώ τάσσεται κατά του ευρώ και της ευρωζώνης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα σε μια κρίση ταυτότητας, ύπαρξης και προοπτικής για την Ελλάδα, δεν μπορεί το συμφέρον του κόμματος να μπαίνει πάνω από τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού. Σήμερα απαιτείται μια χωρίς όρους και όρια ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν δικαιολογείται ούτε το ψέμα ούτε η κάλυψη του ψέματος. Και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργείται το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη είναι ένα ψέμα. Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν την κεντρική ευθύνη για το κακό που γίνεται στο λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κεντρική ευθύνη για τη σύγχυση σε μεγάλο μέρος του. Υπαίτια για αυτό δεν είναι μόνο η ηγεσία αλλά και όλα τα στελέχη του που την συγκαλύπτουν».

Για τις πρωτοβουλίες του Ευ. Βενιζέλου για ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» απαντά: «Δύσκολο οι πρωτοβουλίες που αναφέρατε να έχουν σοβαρά αποτελέσματα γιατί τον χώρο της συστημικής κεντροαριστεράς φαίνεται να καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλ. Αλαβάνος επιβεβαιώνει ότι το «Σχέδιο Β» θα κατέλθει στις ευρωεκλογές, ενώ ερωτώμενος τι θα επιτύχει η χώρα με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαντά: «Aυτό που πέτυχε η Ελλάδα το 1932 όταν εγκατέλειπε τη χρυσή δραχμή. Αυτό που πέτυχαν οι ΗΠΑ το 1934 όταν εγκατέλειπαν το χρυσό δολάριο. Αυτό που πέτυχε η Αργεντινή το 2002 όταν εγκατέλειπε την σκληρή ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο. Αυτό που επιτυγχάνει σήμερα η Ιαπωνία μέσα από την ελεγχόμενη υποτίμηση του γιεν και τον διπλασιασμό της κυκλοφορίας του νομίσματος. Ρευστότητα με βάση τις ανάγκες της Αθήνας κι όχι των Βρυξελλών».

Πηγή:real.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...