Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Σκληρή» επίθεση Καμμένου κατά πάντων


Τι είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή


Τις διαχρονικές σχέσεις «διαπλοκής» - όπως τις χαρακτήρισε - μεταξύ κυβερνήσεων και διαπλοκής κατήγγειλε ο κ. Πάνος Καμμένος στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση των συμβάσεων για την επανέναρξη των εργασιών των μεγάλων οδικών αξόνων. 


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε «συγκεκριμένους επώνυμους εργολάβους οι οποίοι πλέον αποτελούν μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα που παίρνει συγκεκριμένα έργα, τα μοιράζουν μεταξύ τους και έχουν αφήσει απ’ έξω την υπόλοιπη αγορά. Οι τραπεζίτες παίζουν το ρόλο του αποκλεισμού».

Υποστήριξε ότι «ένα πράγμα δεν αλλάζει: η στήριξη των εκάστοτε Υπουργών Δημοσίων Έργων, Χωροταξίας, κλπ., με τους εργολάβους. Είναι απίθανο πράγμα… Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι εργολάβοι, οι οποίοι ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι οι ίδιοι εργολάβοι, οι οποίοι αύριο θα αναλάβουν την επιχείρηση σπίλωσης της αντιπολίτευσης ή ενίοτε και της συμπολίτευσης, όταν τολμάει κανείς Βουλευτής να μιλήσει’ και πρόσθεσε «Ποια είναι η πραγματικότητα; Η πραγματικότητα είναι ότι δανειοδοτήσεις δεν υπάρχουν για κανέναν, ούτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε για μικρούς εργολάβους, ούτε για μεσαίους, ούτε για μεγάλους, οι οποίοι δεν έχουν τη δύναμη της εξουσίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.  Αντίθετα, δανειοδοτήσεις για τους εργολάβους, τους εθνικούς προμηθευτές, υπάρχουν πάντα. Φτάσαμε σε σημείο προχθές ο κ. Μπόμπολας να πάρει δάνειο για τον ΠΗΓΑΣΟ, την ώρα που ο ΠΗΓΑΣΟΣ κλείνει, ο κ. Ψυχάρης-Περιστέρης ή Περιστέρης-Ψυχάρης το ίδιο για το δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ο οποίος κλείνει! Αυτοί είναι συνέταιροι στα έργα και γι’ αυτούς σήμερα καθόμαστε μέχρι τις 12 το βράδυ να νομοθετήσουμε.  Θα έπρεπε εδώ ουσιαστικά να είχαν καταπέσει όλα. Θα έπρεπε να είχαν καταπέσει οι συμβάσεις τις οποίες δεν ακολούθησαν. Είναι συμβάσεις που είχαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα να φέρουν εις πέρας. Τα πήρανε, τα φάγανε, κατέπεσαν οι συμβάσεις, τις εγγυήσεις δεν τις παίρνουμε πίσω. Δεν τους κρίνουμε ως αποτυχόντες στους διαγωνισμούς για τους αποκλείσουμε, όπως θα γινόταν σε οποιονδήποτε διαγωνισμό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου! Αντίθετα, καθόμαστε τώρα και εξευτελίζουμε το πολιτικό σύστημα νομοθετώντας για το πώς θα τους ξαναδώσουμε τα έργα. Το αποτέλεσμα είναι συγκεκριμένο».

Υποστήριξε ότι «μια ομάδα λίγων εργολάβων που ελέγχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν καταφέρει στα δημόσια έργα τις εκπτώσεις του 40% και του 50% να τις περιορίσουν στο 5%» ενώ είπε ότι «η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, την οποία φέρνετε και την οποία καλείται να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, είναι ακόμα ένα copyright  της σχέσεως πολιτικής της Μεταπολίτευσης με τη διαπλοκή. Τα ίδια ακριβώς που έκανε ο Λαλιώτης, ο Σουφλιάς κάνετε σήμερα κι εσείς με την άδεια της τρόικας. Τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδίδουν ουσιαστικά στη χρηματοδότησή τους. Εδώ καταργείται η έννοια του αυτοχρηματοδοτούμενου. Εδώ ουσιαστικά δίνονται ξανά δημόσια έργα και φτάνουν τα διόδια μέχρι και την Κηφισιά. Σε λίγο θα επαναφέρετε τα διόδια στη Συγγρού, λίγο πιο πάνω από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, εκεί, βέβαια, δεν πληρώνετε ρεύμα και νοίκια, γιατί τα πληρώνουν οι "νταβατζήδες"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...