Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Βαθαίνει το χάσμα σε Στουρνάρα και βουλευτές της ΝΔ λόγω πετρελαίου θέρμανσης

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να κρατήσει ανένδοτη στάση και να αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.


Πριν λίγες μέρες 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο υπογράφοντα τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βουλευτές στηριζόμενοι στα οικονομικά στοιχεία και στη σχετική έκθεση του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τα οποία δεν προκύπτουν για το Δημόσιο τα αναμενόμενα έσοδα, αμφισβητούν ανοιχτά τη σκοπιμότητα του μέτρου.

Η πρόταση του κ. Στουρνάρα κατά τη χθεσινή διυποργική συνάντηση για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, ότι η μείωση της τιμής θα ωφελούσε εκείνους που θέλουν να θερμάνουν τις πισίνες τους ήταν η φράση που εξόργισε τους «γαλάζιους» βουλευτές.

«Η μείωση τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρα σε λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δηλαδή και αυτούς για παράδειγμα που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, να πω ένα ακραίο παράδειγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...