Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Σκέφτομαι κάθε μέρα τι περνάει ο λαός μας

“Αποκλείω κούρεμα των καταθέσεων” τονίζει σε συνέντευξή του στη “Real News” και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ προσθέτει ότι δεν γίνεται συζήτηση για τρίτο Μνημόνιο στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα σχολιάζει πως “Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει τρίτο Μνημόνιο… Δεν μιλάμε για νέο δανεισμό αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσει πριν από τις ευρωεκλογές, και θα καταλήξει μετά. Η λύση που θα βρεθεί θα είναι οριστική”.

Ο Υπουργός Οικονομικών διατυπώνει την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014, με ομόλογα πενταετούς διάρκειας, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να συνταχθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, εκτιμώντας ότι μέχρι το 2017 δεν θα υπάρξει σημαντικό δημοσιονομικό κενό.

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει για τα σενάρια παραίτησής του, για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό, που παραμένουν όπως λέει καλές, ενώ δεν αποφεύγει να σχολιάσει και τις επικρίσεις που δέχεται από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

“Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να παραιτηθώ. Δεν αισθάνομαι σάκος του μποξ. Είναι τουλάχιστον αστεία τα σενάρια διάσπασης του υπουργείου Οικονομικών”, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το αν πηγαίνει κάτι λάθος στη χώρα, και το πώς αισθάνεται ο ίδιος για τη σκληρή κριτική που δέχεται, απαντά:

“Βασική μου υποχρέωση είναι να κρατήσω τη χώρα μέσα στη συγκεκριμένη πορεία. Κάποιοι άλλοι έχουν δηλαδή το μονοπώλιο του πόνου; Νομίζετε ότι εγώ, ως απλός Έλληνας πολίτης, δεν σκέφτομαι κάθε μέρα τι περνάει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...